Nu de dagen korten organiseren wij samen met filmhuis Movie W het maandelijkse evenement World Movies & Meals. Iedere derde zondagmiddag van de maand kun je genieten van een film, aansluitend een vraaggesprek en daarna van een (h)eerlijke maaltijd, vaak met biologische en streekproducten. De films komen uit verschillende werelddelen en na afloop serveren wij in het filmhuis een gerecht in de eettraditie van het land van de film. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd onder het motto van ‘Delen smaakt beter’. 

In september is Food of Cultures samen met Movie W de sponsoren voor de actie “rolstoelbus verpleeghuis Gödöllő” in verband met de 30-jarige stedenband. Deze crowdfundingactie is gestart door de WGWG in samenwerking met de Stichting Stedenband Wageningen Gödöllő en de gemeenten Gödöllő en Wageningen om geld in te zamelen voor een nieuwe rolstoelbus. Daarom wordt in de eerste editie van World Movies & Meals op zondag 25 september de Hongaarse film Divas vertoond, met Engelse ondertiteling. In deze optimistische documentaire filmt regisseur Máté Körösi zijn dialogen met drie jonge vrouwen uit Boedapest die zichzelf de Divas noemen, maar eigenlijk onzekere millennials zijn. Divas is een heel betrokken onderzoek naar de uitdagingen van opgroeien in het Hongarije anno 2021. Na afloop van de film zal Geert van Rumund (oud-burgemeester van Wageningen) de regisseur van Divas online interviewen. En natuurlijk kunnen de bezoekers ook met de regisseur in gesprek!

Op zondag 16 oktober staat Tsjaad centraal. Lingui, the Sacred Bonds – de première was in augustus – is een krachtig en ontroerend vrouwenportret dat het taboe rond abortus op een scherpe manier aansnijdt, als een pamflet. 

En op zondag 20 november ligt de focus op Mexico met de documentaire Frida, Viva la Vida. De film is een zoektocht naar de Mexicaanse surrealistische kunstschilder en icoon Frida Kahlo, die ons brengt naar het hart van Mexico. Exclusieve interviews, historische documenten, reconstructies en werk van Frida Kahlo wisselen elkaar af.

In december is er geen World Movies & Meals, maar wel weer op 15 januari, 19 februari en 19 maart.

Informatie over ons eerstvolgende editie op 25 september:

De film start om 16.00 uur. Een kaartje voor film, drankje en maaltijd kost in totaal € 30,00. Reserveren voor de film, drankje en maaltijd, kan door een e-mail te sturen naar event@foodofcultures.nl.

Meer informatie over de film en trailer zie de website van Movie W.

Indien je vegetarisch bent kun je dit vermelden bij de reservering van het buffet zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.