Op zaterdag 18 en zondag 19 maart is de zesde en laatste World Movies & Meals van dit seizoen met als thema “Iran, een nieuwe lente”. Dit laatste event van het seizoen is een benefiet event. Na afloop van de film kunt u op beiden dagengenieten van een authentieke Iraanse maaltijd, verzorgd door Food of Cultures. De netto opbrengst van deze maaltijd schenken wij aan een goed doel in Iran: families die het als gevolg van de hoge inflatie en stakingen moeilijk hebben in Iran.

In het aanvullende programma op zaterdagmiddag gaat Jack Bogers in gesprek met de familie Eslami (Masood, Ziba, Mehrnoosh en Mahan), die bijna 30 jaar geleden vanuit Iran naar Wageningen vluchtte en hier een nieuw thuis vond. Nu levert de familie een belangrijke bijdrage aan verbinding en cultuur in onze samenleving. Zij zullen praten over het Iran van toen, het leven in Wageningen en over het verlangen naar een nieuw Iran.

Het aanvullende programma van de zondagmiddag wordt verzorgd door Marja Vuijsje, journalist en schrijver. Zij reist al jaren naar Iran en schreef o.a. “Het rijbewijs van Nematollah” en “Volgend jaar in Teheran”. Zowel in haar boeken als tijdens haar optredens weet ze op onnavolgbare wijze de grote verhalen waarover ze schrijft te verbinden met de persoonlijke ervaringen van haar hoofdpersonen.

Op beiden dagen kunt u genieten van een authentieke Iraanse maaltijd, verzorgd door Food of Cultures uit Wageningen. De netto opbrengst van deze maaltijd schenken zij aan een goed doel in Iran.

Slim geconstrueerd drama van de Iraanse regisseur Jafar Panahi, die in zijn eigen land een werk-, reis- en spreekverbod kreeg opgelegd maar desondanks stug door blijft gaan met films maken.

In parallelle liefdesverhalen krijgen twee stellen te maken met de sociale machtsstructuur waarin ze verkeren. Tegelijkertijd raakt regisseur Panahi zelf ongewild betrokken bij een politieke rel in het dorp als hij wordt gevraagd een foto te delen van een koppel in een verboden relatie. Het drama escaleert en al snel wordt duidelijk hoe ogenschijnlijk onschuldige artistieke acties extreme gevolgen kunnen hebben. Geconfronteerd met zoveel uitdagingen reflecteert Panahi over het onvermogen zijn thuisland Iran te verlaten. Hoewel het zo eenvoudig lijkt te zijn als midden in de nacht, ergens op een verlaten heuvel, simpelweg over een onzichtbare grens te stappen.

Regisseur Panahi speelt in No Bears zelf de hoofdrol van een man die een film gaat maken, terwijl dat eigenlijk niet mag. Panahi is een van de weinige dissidente Iraanse regisseurs die niet naar het buitenland is gevlucht en nog altijd, met de beperkte middelen die hij heeft, in zijn eigen land probeert te werken. Met No Bears maakte hij niet alleen een bijzonder zelfportret, maar ook een analyse van de hedendaagse Iraanse samenleving.

 

Voor het evenement is de toegangsprijs €25, voor studenten €19 en voor 10-zittenkaarthouders €16,50

Aanvang: 16.00 uur

Locatie: Wilhelminaweg 3a in Wageningen. 

Bij elke vijf bestelde maaltijden, wordt één extra maaltijd gemaakt die naar de goede doelen gaat van ‘Delen smaakt beter‘, de sociale maaltijdservice van Food of Cultures

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.