In samenwerking met Food of Cultures organiseert Stichting Zora op 23 april een online event in het teken van 75+ 1 jaar vrijheid. Op deze avond zul je meekijken naar de filmserie ‘Blik op Vrijheid’ en genieten van een drie gangen vrijheidsmaaltijd en muziek als intermezzo. Als afsluiting gaan we in gesprek met de Iraanse architect Zara Sodagar, die nog in afwachting is van een verblijfsvergunning, en Mohamed Abo Hadida, 8 jaar geleden gevlucht uit Syrie en nu eigenaar van imkerij De Dichterbij uit Wageningen.

In ‘Blik op Vrijheid’ worden zes vluchtverhalen verteld, beginnend bij de Tweede Wereldoorlog en eindigend in het nu. Het eerste verhaal is van Teun Jordaan die in 1940 en 1944 uit Rhenen vluchtte en de serie eindigt met twee Syrische jongeren die recentelijk zijn gevlucht. De verhalen slaan een brug tussen de vluchtelingen die nu vrijheid en veiligheid zoeken en het gebrek aan vrijheid in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze hebben allen een verbinding met Gelderland en twee met Wageningen. Maak een reis door de tijd en ervaar de beklemming, maar ook de trots en veerkracht van de personen. Ze hebben ieder een eigen blik op vrijheid.

Speciaal voor deze avond stelt Food of Cultures een 3-gangen ‘vrijheidsmenu’ met gerechten uit de wereldkeuken samen waarbij 50% van de opbrengst naar het goede doel gaat. Het goede doel is het vrijheidsfestival wat op 28 augustus gaat plaatsvinden in AZC de Bosrandweg.

Petra Woudsma, locatiemanager van COA de Bosrandweg Wageningen: “De open dagen van het COA zijn een bijna jaarlijks terugkomend event. Veel mensen in Wageningen en omstreken hebben al kunnen zien wat het COA doet en hoe het er op een AZC aan toe gaat. Deze keer wil het COA samen met haar bewoners zich van een andere kant laten zien en iets vieren wat ze met Wageningen delen, hun liefde voor vrijheid.”
Een drie gangen menu en toegang tot het online-event kosten: € 17,50 p.p. Reserveren kan via event@foodofcultures.nl of via WhatsApp naar 06-20029695.

Programma

19.30 Inleiding door kunstenaar/activist Percy Cicilia Jr en Janneke Bruil, voorzitter Stichting Zora
19.35 De verhalen van Teun Jordaan (gevlucht uit Rhenen in 1940 en 1944), Otto Szauer (gevlucht uit Hongarije in 1956) en Benito Sanchez en Coty Salazar (verbannen uit Chili in 1976)
20.10 Korte pauze met muziek
20.25 De verhalen van Ziba Nillian (gevlucht uit Iran in 1994), Abdel Tarakji (gevlucht uit Syrië in 2012) en Sham Hassan (gevlucht uit Syrië in 2016).
21.00 Gesprek met Zara Sodagar en Mohamed Abo Hadida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.