Op zondag 7 november organiseren wij in samenwerking met Movie W de dag van de Iraanse film met een Iraanse maaltijd.

Op 7 november draait Movie W twee Iraanse films, één in de middag en één in de avond. Tussendoor, van 18.30 tot 19.30 uur, kun je een Iraanse maaltijd eten, verzorgd door ons. De maaltijd kost €15,00 en bestaat uit Perzische rijst met dille en tuinbonen, een klassieke Perzische salade en een kipgerecht. Voor vegetariërs met een groentefrittata met spinazie, peterselie, barbaris en walnoot.

Reserveer de maaltijd via event@foodofcultures.nl. Tickets voor de films zijn te bestellen via de website of de kassa van Movie W.

Om 16.00 uur kun je de 1e film zien. Ballad of a White Cow is een meeslepend verhaal over verdriet en schuld, waarin een weduwe strijdt tegen de grillen van de Iraanse religieuze bureaucratie. Het is de derde film van Iraanse regisseursduo Maryam Moghadam en Behtash Sanaeeha. Zij tonen hoe het Iraanse rechtssysteem werkt en wat daarin de positie van de vrouw is.

Om 20.30 is de 2e film te zien. MITRA is een Indringend portret van een moeder die in een onwaarschijnlijke situatie terecht komt. De film slaat een brug tussen de islamitische revolutie in Iran en haar hedendaagse leven in Nederland. Kan ze de geschiedenis ooit achter zich laten?

Na de eerste film kunt u in het theater blijven en genieten van een authentieke Iraanse maaltijd met Iraanse live muziek van het duo ​”​Ziba & Marc​”​. Als u alleen de avond film wilt bekijken, neem dan de gelegenheid om eerst te genieten van eten en muziek en daarna de film te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.