Als vluchtelingen uit Iran kwamen Ziba en Masood met hun twee dochters in een asielzoekerscentrum in Wageningen terecht. Inmiddels wonen ze 25 jaar in de Gelderse stad. Met hun bedrijf Food of Cultures verzorgen ze, samen met koks uit Syrië en Liberia, gerechten uit de wereldkeuken voor onder andere azc-bewoners en cliënten van de voedselbank.

In de keuken van Food of Cultures roert Rebecca William (39) in een grote pan. Ze is druk bezig diverse gerechten te bereiden. Kabeljauwfilet met Mexicaanse groenten in tomatensaus bijvoorbeeld. En aardappelen met een mix van biologische groenten zoals courgette, snijbiet en prei uit de streek. Straks worden de kant-en-klare diners in plastic bakjes geschept, waarna een collega van Rebecca ze met een elektrische cargobike op diverse locaties in Wageningen en omgeving bezorgt. De verse maaltijden kunnen vervolgens in de oven of magnetron worden opgewarmd. Lees verder.

 

Foto’s door Anton Dommerholt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.