Onze mensen

Mahan

Mede-eigenaresse

Als mede-eigenaar van ons kleurrijke bedrijf begon mijn avontuur bij Food of Cultures na het afronden van mijn studie Business Management aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben trots op wat we hebben bereikt, vooral in het versterken van vrouwen binnen ons team. Het vertrouwen en de ruimte die we bieden, zorgen ervoor dat ze uit hun comfortzone stappen en echt tot bloei komen.

Daarnaast ben ik Soroptimist en zet ik me in voor de empowerment van vrouwen. In 2023 werd ik genomineerd voor de Food 100 Award en had ik de eer een van de 100 genodigden te zijn voor de lunch ter viering van het 10-jarig koningschap van Willem-Alexander.

Masood

Mede-eigenaar

Met Food of Cultures zetten we ons al vanaf 2016 in voor gastvrijheid, passie en duurzaamheid, en bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen.

Naast Food of Cultures ben ik al 22 jaar eigenaar van de Chip Shop. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger voor diverse maatschappelijke projecten in Wageningen, onder andere als bestuurslid van Welkom in Wageningen en City of Cultures, en als lid van de Rotaryclub Wageningen-Bergpoort.

In 2018 ontving ik de onderscheiding Wagenings Erezilver, en in 2024 werd ik vereerd met een koninklijke onderscheiding als Ridder.

Ziba

Mede-eigenaresse

In 2015 richtte ik samen met mijn man en dochter Food of Cultures op. Daarnaast ben ik sinds 1998 mede-eigenaar van Chip Shop Computercenter. We begonnen met gerechten uit de Iraanse keuken, geïnspireerd door mijn eigen recepten, en hebben onze visie uitgebreid om diverse culturen in Wageningen te presenteren. Door samen te werken met mensen uit verschillende achtergronden ontwikkelen we nieuwe, smaakvolle recepten.

Ik houd me voornamelijk bezig met de administratie van beide bedrijven. In 2019 was ik geportretteerd in de filmserie Blik op Vrijheid: Vluchtverhalen Toen en Nu. Ook ben ik actief lid van de Soroptimistclub Wageningen.

Mehrnoosh

Manager

Sinds maart 2021 werk ik bij het familiebedrijf als oudste dochter van Masood en Ziba. Na mijn studie psychologie heb ik 11 jaar in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) gewerkt als gezondheidszorgpsycholoog, programmaleider en zorgmanager. Door mijn verschillende functies heb ik veel inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en ambities. Al een tijd overwoog ik om mijn vaardigheden in een andere sector toe te passen. Na veel gesprekken met de familie heb ik mij aangesloten om samen Food of Cultures (en Delen Smaakt Beter) verder te laten groeien. Het is een voorrecht om nauw met mijn familie samen te werken.

Rebecca

Kok

Ik ben moeder van twee zoons en ik werk hier vanaf 2016. Ik ben begonnen met het bereiden van Perzische gerechten maar ik maak nu inmiddels ook gerechten uit diverse keukens zoals de Midden-Oosterse keuken, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. We hebben een hecht team en ik voel mij hier heel erg thuis. De samenwerking met collega’s van diverse culturen vind ik heel erg leuk.

Onkamon

Kok

Ik ben geboren in Thailand en werk sinds 2021 bij Food of Cultures. Ik heb ervaring in de keuken en vind het leuk om met koken bezig te zijn. Ik houd mij bezig met het bereiden van Thaise en andere Aziatische gerechten en het verpakken van de maaltijden. Het leuke aan werken bij Food of Cultures zijn de collega’s, de werkzaamheden als zelfstandig werkend kok en ik vind het fijn dat ik dichtbij woon.

Samim

Allround medewerker

Ik ben Samim en sinds 2021 woon ik in Nederland. Als echte allrounder zorg ik ervoor dat alles soepel verloopt bij Food of Cultures. Mijn taken variëren van het verzorgen van bezorgingen en catering tot schoonmaak en het organiseren van de voorraad. Wat ik het leukste vind aan mijn werk is de veelzijdigheid en het contact met verschillende mensen. Het geeft me veel voldoening om bij te dragen aan de groei van ons bedrijf en om onze klanten een geweldige ervaring te bieden. Ik heb het enorm naar mijn zin.

Saleh

Kok

Ik woon sinds 2000 in Nederland en ik ben werkzaam bij Food of Cultures vanaf de start van het bedrijf. Voorheen werkte ik eerst bij de Chipshop en ik vond dit ook erg leuk om te doen. Mijn taken hier zijn o.a. het helpen met de bereiding van de gerechten, verpakken van de maaltijden en inkoop. Wat ik zo leuk vind aan Food of Cultures zijn de collega’s en het helpen en tevreden houden van onze klanten en altijd zorgen voor een goede kwaliteit van onze gerechten.

 

Dasha

Catering medewerker

My name is Dasha and I’m a recent graduate of Wageningen University & Research. I have been working at Food of Cultures for the past two years with a lot of please. My dear fellow colleagues and FOC’s clients have always put a smile on my face, creating a wonderful working environment.

Besides the deep love for food, the Food of Cultures team shares a profound love for people and cultural exchange. Through FOC I learned so much about Wageningen and it’s people.

Jo

Catering medewerker

I have worked with Food of Cultures next to my studies for more than two years. You will either find me at the kitchen loading or unloading the heavy boxes with delicious food or at the catering locations, setting up the buffet, serving food or having a chat with the people eating the food.

I came from Germany to Wageningen for studying and I really like that I got to know many sides of Wageningen through my work at Food of Cultures. I love that there are so many different language backgrounds coming together in the kitchen and everyone communicates in a mix of what they can and we can all joke around. Also I love food and cooking and regularly get inspired being in the kitchen!

Maria

Catering medewerker

My name is Maria and I’m a master student at Wageningen University & Research. At Food of Cultures, I get to prepare and serve at our catering events, which is always fun! I love chatting with people while sharing the unique flavours and stories behind the food we serve. It’s all about bringing people together and creating great cultural experiences.