World Movies & Meals

3 november 2024 16:00 - 20:00 Filmhuis Movie W

World Movies & Meals is een samenwerking van Filmhuis Movie W en Food of Cultures. Vanaf oktober 2024 vindt het derde seizoen plaats waarbij iedere eerste zondag van de maand je een film kunt zien gevolgd door een diner in Movie W.

De film start om 16.00 uur bij Movie W. Na afloop van de film wordt de zaal omgebouwd tot restaurant en gaan we met elkaar genieten van een lekkere maaltijd van het desbetreffende thema land klaargemaakt en geserveerd door Food of Cultures.

Over de oktober editie op 3 november met film Banel e Adama

Een tijdloos en hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt in een afgelegen dorp in Noord-Senegal. Met na afloop een Afrikaanse maaltijd, geserveerd door Food of Cultures uit Wageningen.

Het noodlot slaat toe wanneer Yero, de echtgenoot van Banel, in een put valt en overlijdt. Volgens de traditie moet Yero’s broer Adama zijn plaats innemen. Voor Banel is dit een welkome wending, want van jongs af aan is zij verliefd op Adama. Maar als de twee steeds onafscheidelijker worden begint Adama zijn plichten als dorpshoofd te verzaken. En wanneer een periode van extreme droogte aanbreekt slaat de stemming onder de dorpsbewoners om en worden hun toekomstplannen gedwarsboomd. Met de verwoestende droogte slaat bij Banel de waanzin toe.

Meer informatie over welke film en verkoop van deze kaarten via https://moview.nl