Onze mensen

Onze mensen

wie zijn wij en wat drijft ons?

Mahan Eslami en haar ouders Masood Eslami en Ziba Nillian, zijn met Food of Cultures gestart vanuit de visie om mensen te laten kennismaken met de verse en betaalbare gerechten uit de wereldkeuken met een breder sociaal doel.
Ons familiebedrijf biedt namelijk kansen aan mensen, met name vrouwen met migratieachtergrond, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.
Zij worden opgeleid en getraind, zodat zij zich kunnen ontplooien tot echte horeca professionals.

Wij stellen ons graag voor…

Mahan Eslami (28)

Ik ben mede-eigenaar van ons kleurrijke bedrijf en houdt mij het meeste bezig met de organisatie rondom catering en maaltijdservice. Enorm trots ben ik op onze nieuwe maaltijdservice Delen smaakt beter. Mijn Food of Cultures avontuur begon tegelijk met het afronden van de studie businessmanagement aan de Hogeschool Utrecht.  Voor cateringen ga ik het liefst persoonlijk in gesprek met mijn klanten om in kaart te brengen wat de wensen zijn en bied ik graag ook de mogelijkheid aan om gerechten voor te proeven. Blij word ik altijd als ik na afloop van een klant een lief berichtje ontvang en deze deel ik al te graag met mijn getalenteerde koks!  Ik geloof in de kracht van vrouwen en ik vind het ontzettend belangrijk om onze koks vertrouwen en initiatief te geven zodat ze uit hun comfort zone komen en daardoor echt gaan groeien en tot bloei komen. Dat maakt mij gelukkig als ondernemer. Daarnaast ben ik lid van de Soroptimisten in Wageningen.

Ziba Nillian (57)

Samen met mijn man en dochter zijn wij in 2015 gestart met Food of Cultures. Daarnaast ben ik sinds 1998 mede-eigenaar van de Chip Shop Computercenter. Wij zijn gestart met het aanbieden van gerechten uit de Iraanse keuken, geïnspireerd door mijn eigen recepten. Deze gerechten leerde ik onze koks, maar onze visie is altijd geweest om in deze kleurrijke en fijne stad als Wageningen gerechten uit diverse culturen aan te bieden. En dat is onze kracht. Door samen te werken met mensen uit diverse culturen bedenken wij nieuwe, smaakvolle recepten uit diverse windstreken. Ik houd mij voornamelijk bezig met de administratie van beide bedrijven. In 2019 was ik een van geportretteerde van de filmserie Blik op Vrijheid, Vluchtverhalen Toen en Nu. Op 4 mei 2019 hield ik een toespraak tijdens de bevrijdingsvuurceremonie in Wageningen. Ik ben ook lid van de Soroptimistclub Wageningen.

Masood Eslami (58)

Al 22 jaar ben ik eigenaar van de Chip Shop en 5 jaar van Food of Cultures. Met de chip shop zijn wij duurzaam in product en in relatie en met ons familiebedrijf Food of Cultures delen wij de kernwaarden gastvrijheid, passie en duurzaamheid.
Vanaf de start van Food of Cultures is onze visie geweest om mensen met een afstand tot arbeidsmarkt kansen te geven. Ik heb veel mensen om mij heen, mensen met een migratieachtergrond, die talenten hebben die nog niet benut worden. Food of Cultures stimuleert die talenten en samen zorgen we voor een mooi resultaat waar met passie en liefde de gerechten worden bereid. Tevens ben ik een actieve vrijwilliger voor vele maatschappelijke projecten in Wageningen. Ik ben o.a. bestuurslid van Welkom in Wageningen en City of Cultures. Ook ben ik lid van de Rotaryclub Wageningen-Bergpoort. Verrast was ik toen ik in 2018 een onderscheiding “Wagenings Erezilver” kreeg.

Mais Dashli (35)

Ik woon 4 jaar in Nederland en ik ben werkzaam bij Food of Cultures sinds 2017. Eerst heb ik stage gelopen en ben daarna in dienst gekomen. Momenteel werk ik als kok en cateringmedewerker. Wat ik leuk vind aan Food of Cultures is dat we allemaal een familie zijn. Ik krijg altijd de ruimte om met nieuwe ideeën te komen en doordat we met verschillende culturen zijn ontstaan er altijd gevarieerde recepten. We leren altijd van elkaar en daar krijg ik veel energie van.

Rebecca William (39)

Ik ben moeder van twee zoons en ik werk hier vanaf 2016. Ik ben begonnen met het bereiden van Perzische gerechten maar ik maak nu inmiddels ook gerechten uit diverse keukens zoals de Midden-Oosterse keuken, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. We hebben een hecht team en ik voel mij hier heel erg thuis. De samenwerking met collega’s van diverse culturen vind ik heel erg leuk.

Jeremy Willemsen (23)

Ik werk sinds 2015 als allround medewerker bij Food of Cultures. Ik ben onder andere hulpkracht bij cateringen, bezorg ik bestellingen aan huis en help ik mee met het verzorgen van evenementen. Wat ik het allerleukst vind aan het werken bij Food of Cultures is het leren kennen van nieuwe mensen en de afwisseling in het werk. Geen dag is het zelfde waardoor het werk altijd leuk blijft!

Taiba Rahmani (26)

Ik werk sinds april 2017 als medewerker bij Food of Cultures. Ik help vooral mee met cateringen en evenementen. Wat ik het allerleukste vind van werken bij Food of Cultures is dat je de ruimte krijgt om je zelf te ontwikkelen en dat je veel contact hebt met mensen. Het werk is erg leuk en veelzijdig omdat je vaak op verschillende locaties bent.

promovideo