Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

World Movies & Meals: Le Mépris

1 oktober @ 16:00 - 21:00

Vanaf oktober 2023 tot en met maart 2024 wordt iedere eerste zondag van de maand opnieuw een bijzondere film vertoond uit een andere cultuur of ander continent. Onze koks bereiden bij iedere film weer een mooi gerecht, afkomstig uit de culinaire traditie van deze cultuur of dit continent.

Het nieuwe seizoen van World Movies & Meals opent met een nieuwe 4K restauratie van ‘Le Mépris’, het meesterwerk van Jean- Luc Godard uit 1963 met in de hoofdrol Brigitte Bardot. De filmkrant beschrijft Le Mépris als een film die elke nieuwe generatie opnieuw moet interpreteren, zo raak en visionair was deze film-over-film.

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van deze klassieker van de Franse filmstroming Nouvelle Vague is Le Mépris opnieuw uitgebracht in een gloednieuwe 4K-restauratie en keert precies een jaar na het overlijden van de regisseur terug in de bioscopen.

Na afloop van de film kunt u van een drankje genieten terwijl de zaal wordt omgebouwd tot restaurant. Daarna gaan we met zijn allen aan tafel voor een Franse maaltijd, klaargemaakt en geserveerd door ons. 

Meer informatie over de film en het reserveren voor de film en de maaltijd kan via de website van Filmhuis Movie W

Gegevens

Datum:
1 oktober
Tijd:
16:00 - 21:00
Site:
https://moview.nl/product/le-meprise

Organisatoren

Food of Cultures
Filmhuis Movie W

Locatie

Filmhuis Movie W
Wilhelminaweg 3A
Wageningen, Gelderland 6703CC
Bekijk de site van Locatie